Skandaler

Jon Jones er blevet taget for doping igen

UFC verden er nærmest i chok. Jon Jones er igen blevet taget for doping, denne gang viser det sig at han har haft brug for steorider for at sejre over den næstbedste på ranglisten Daniel Dormier. Jones nåede nærmest kun lige at være i ringen efter et års karantæne og nu kan det være at han får en ny karantæne, denne gang på mellem to og fire år. Andre mener at han bør udelukkes helt fra MMA verden.

 

Kontroversielle kendelser plager Jon Jones

Det hele startede tilbage i april 2015, hvor han fik taget sin titel fra sig og derefter blev fjernet fra ranglisten. Den gang var det fordi han stod overfor beskyldninger for at have flygtet fra en bilulykke. Næsten et halvt år senere, i oktober 2015, kunne han komme i ringen igen. Men blot tre dage før han skulle forsvare sin titel blev han testet positiv for doping og altså udelukket for UFC i tolv måneder. På samme tid blev Daniel Cormier til reg

Kampen som skulle have fundet sted dengang mod Daniel Cormier fandt først sted den 29 juli 2017. Her stod de to overfor hinanden i ringen ved UFC 214 i Honda Center i Californien. Jones vandt kampen og genvandt sin UFC letsværvægt titel. Helt præcist skete det ved en knockout i tredje runde. Oveni sejren vandt Jones også ”Performance of the night” som er en yderligere præmiebonus til den aftens bedste kæmper.

Men ikke engang en måned efter kampen blev det til offentlig viden at Jones muligvis havde overtrådt doping reglerne. Prøven som han havde foretaget dagen før opgøret, den 28 juli 2017, testede ”A” prøven positiv for steroiden Turinabol. På grund af dette resultat blev Jones midlertidigt suspenderet indtil resultatet af ”B” prøven. Den anden prøve bekræftede den kedelige nyhed og nu afventer MMA verden afgørelsen om en potentiel ny udelukkelse samt hvor længe straffen er i denne omgang.

Ifølge Daniel Cormier så vil UFC præsidenten Dana White også analysere hvordan UFC 214 kampresultatet skal håndteres, da sejren blev vundet med hjælp af ulovlige substanser. Der er stor forvirring om hvordan det skal afgøres hvem der er den nuværende regerende letsværvægtsmester. Derudover er der en betydelig præmiesum som Jones også har vundet imod reglerne.

Den minimale straf som Jon Jones kan få er to år og den maksimale er på fire år. Cormier mener at kollegaen bør udelukkes komplet fra sporten. Det er er den cyprotiske kæmper Michael Bisping enig i. Uanset hvad har Jon Jones ødelagt enhver chance for at blive den legende han kunne været blevet, hvis han havde kæmpet på fair vis.

 

 

One comment on “Jon Jones er blevet taget for doping igen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *