UFC

Tangerer Jędrzejczyk Rouseys rekord med sjette titelforsvar i træk?

Den 4 november 2017 får Joanna en unik mulighed for at skrive amerikansk UFC historie. Stråvægtsmesteren skal op imod Rose Namajunas i ringen i Madison Square Garden. Hvis hun vinder, vil hun opnå sit sjette titelforsvar i træk og dermed tangere Ronda Rouseys rekord fra 2017.

UFC præsidenten Dana White udtalte tidligere at hun så Namajunas som den næste Ronda Rousey. Men det var tilbage i 2014, før hun tabte nøglekampe mod f.eks. Carla Esparza. Det var faktisk mod Esparza at Joanna landede titlen i 2017 efter TKO i anden runde. På papiret er polske Jędrzejczyk den bedste i kategorien som den regerende mester. Namajunas ligger som nummer tre på listen og bliver overgået af Karolina Kowalkiewicz og Claudia Gadelha på henholdsvis anden- og førstepladsen.

Det bliver spændende at se om Namajunas kan stoppe Joanne, som også har øgenavnet ”Champion” (mesteren). Siden Namajunas led nederlaget mod Esparza har hun vundet fire ud af fem kampe og virker stærkere end nogensinde. Det eneste nederlag har netop været mod polske Kowalkiewicz i juli 2016. Men den seneste gang hvor hun var i ringen var i april 2017. Her viste hun sit hidtil bedste da hun blev Michelle Watersons overmand.

Der er faktisk lidt af en ”beef” mellem Namajunas og Jędrzejczyk, som blot er med til at gøre kampen endnu mere interessant. De to mødtes uden for ringen tidligere på året, hvor der blev udvekslet venlige ord ifølge Joanna. ”Thug Rose” udtalte derefter at hun gerne ville møde Jędrzejczyk i ringen og det faldt åbenbart ikke i god jord. Det fik i hvert fald Jędrzejczyk til at udpege Waterson som favorit mod Namajunas, en kamp som Rose som sagt vandt. Kort efter sejren valgte amerikanske Namajunas at fortælle sin version om mødet med den regerende mester, som hun mente var mere akavet en venligt.

Rose er fem år yngre end Joanna, hvilket får de fleste til at stille spørgsmålet om hun er klar til at være med på de bedstes niveau. Mange er sikre på at hun før eller siden vil vinde en UFC titel, men det er en hård opgave især mod ”Champion” som forventes at være endnu mere tændt på at tangere Ronda Rousey rekorden.

Der er tre spændende kampe på agendaen den første lørdag i november. Jędrzejczyk mod Namajunas er spændende, men faktisk ikke hovedkampen. Det er derimod et titelopgør mellem mellemvægtsmesteren Michael Bisping og Georges St-Pierre. Dele-hovedkampen er en titelkamp hvor bantemsvægtmesteren Cody Garbrandt vil stå overfor T.J. Dillashaw. Derfor er der mange som ser frem til UFC 217 i hjertet af The Big Apple den fjerde november.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *